B-612 Kulturális műhely 6724 Szeged, Bécsi krt. 7. Telefon:70/266-2790, 30/517-1205 e-mail: b612@b612.hu   http://www.b612.hu

 
Csak Csajok klub
Kezdő hastánctanfolyam és Hennafestés gyakorlóiskola
2012. július 21. szombat, 17-19 óra

1.Kezdő HASTÁNC tanfolyam:
A nőiesség és a női szépség tánca.
„Ez a tánc ősi, mint a vágy, vad, mint a szenvedély, és érzéki, mint a szerelem. A női lélek minden oldala.” (Sába) Dinamikus táncórák autentikus stílusban! Szakadj ki a hétköznapok szürkeségéből, formáld magad nőiessé, érezd magad, ha csak egy órára is újra nőnek, szépnek, önmagadnak. Rohanó világunkban, ahol a női és férfi-szerepek szétválaszthatatlanul összekeveredtek, bonyolult érzelmi életünkben néha azt sem tudjuk kik is vagyunk valójában!

Jó találni egy helyet, ahol megmutathatom magam, szép lehetek önmagamban, táncolhatok a szépségnek, amely bennem él, és kibontakoztathatom magamból azokat a csábító, mélyről jövő, ösztönös női energiákat, melyeket máshol sehol sem. Klasszikus egyiptomi és arab hastánccal várlak szeretettel!

2.HENNAFESTÉS beszélgetéssel, teázással, barátkozással….

A Hennafestés művészete egy kagyló a számomra, melyet az idő homokja megőrzött és hátrahagyott nekünk, huszonegyedik századi nőknek. A nyugati gondolkodás számára csak ideiglenes tetoválás, a keleti ember szemében azonban jelentése szorosan összeforrt a nőisséggel, az ünnepi pillanatokkal, a reménnyel az átalakulással, a növekedéssel, az áldással, a spiritualitással, a szerencsével, a test díszítésével, mindenekelőtt a tiszta szépséggel. A henna évszázadok óta létezik, és ez idő alatt sem a kasztok közötti, sem a vallási, sem a térbeli határvonalak nem jelentettek akadályt a számára. Hiszek abban, hogy a henna szerencsét hoz a viselőjének, - nekem óriási szerencsét hozott, - ha néhány évvel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy ma itt tartok, egy szavát sem hiszem. A hennát csak nyitott kézre lehet felfesteni, mely számomra az egész jelenség alapgondolata is a nyitott tenyér, filozófiájára épül, mely azt tanítja mind festője, mind viselője számára, hogy: a tenyér felülete nagyobb, mint az ökölé. Ha összeszorított öklünkben tartunk valamit, vagy valakit, azzal csak összezúzzuk, vagy nem engedjük, hogy növekedjen. Ez az anyagi ragaszkodás minden formájára igaz. Ha azonban kinyitjuk a tenyerünket, adni és kapni is többet tudunk, és ebben az elengedésben mutatkozik meg életünk igazi bölcsessége! A hastáncórát követő egy órában önfeledt együttlétben tanulgatunk hennázni egymásra, önmagunkra, vagy ha valaki általam készített mintát szeretne, természetesen arra is lehetőség nyílik….

A program ideje, rendszeressége: Havi két alkalommal, kéthetente találkoznánk, alkalmanként két órában, egy óra Hastáncfoglalkozást követően egy óra hennafestés következne, kellemes zene, tea, illetve hangulatos beszélgetés mellett!

A cél, hogy pozitív dolgokról beszéljünk és építsük egymást!

A program költsége: Egy alkalom 2000.- Ft. Kezdési időpont: Várhatóan június hónapban, de jelentkezők létszámától függően változhat!

Jelentkezz, ha érdekel és értesítünk ez első találkozás időpontjáról!

Jelentkezni lehet: A 06/70265-1807 telefonszámon és a beatrixtasi@gmail.com e-mail címen.

AKCIÓ! Amennyiben meghívsz plusz egy embert, a te tanfolyami költséged 20%-al csökken!