B-612 Kulturális műhely 6724 Szeged, Bécsi krt. 7. Telefon:70/266-2790, 30/517-1205 e-mail: b612@b612.hu   http://www.b612.hu

 
Hennafestő tanfolyam
alaptanfolyam
2012. július 22. vasárnap, 10-18 óra
A hennafestés a testfestésnek egy tradicionális módja, mely kizárólag természetes festéket tartalmaz. A legelterjedtebb Dél-Ázsiában, a Közel-Keleten, és Észak-Afrikában, ahol már több ezer éve hagyományos, ünnepekhez kapcsolódó testdíszítési mód. Nevezik henna tetoválásnak is, de ennek a módszernek csupán annyi köze van a tetováláshoz, hogy ezzel is mintákat festhetünk/rajzolhatunk a bőrre. Nem lesz olyan tartós, amilyen az igazi tetoválás. Ez a test-dísz 1-2 hétig marad meg a bőrön. A test díszítése sokféle módon történhet, de a hennafestés a legáldásosabb formája, ami csak létezhet! Ha használod festőként vagy viselőként, mindenképpen érzed a hatását.

Ha nem ismered a hennát, vagy ha már igen, és ha talán már használod is, de szeretnél még többet hallani róla, esetleg szeretnéd profi módon elsajátítani a hennázást, itt a helyed!

A tanfolyam elméleti részében felelevenítjük a tradíciókat, szimbólumokat veszünk sorra, tanulunk a test anatómiájáról, a minták és az izmok egyensúlyáról. A gyakorlati részben pedig az egyszerű tradicionális és nyugati motívumok begyakorlása után összekapcsoljuk ezeket, összetettebb, szimmetrikus mintákat hozunk létre, és megtanuljuk a módját, „hogyan” és „honnan” kezdjük el festeni ezeket. Előre elkészített pasztával dolgozunk.

Ha kedved támadt magadat és barátaidat szépíteni ezzel az ősi és örökké divatos módszerrel, akkor gyere el hozzánk egy hennafestő hennafestő alaptanfolyamra!

 Oktató: Tasi Beatrix

A tanfolyam díja: 10.000 Ft (kb. 8 órás foglalkozás)