B-612 Kulturális műhely 6724 Szeged, Bécsi krt. 7. Telefon:70/266-2790, 30/517-1205 e-mail: b612@b612.hu   http://www.b612.hu

 
Jóga a mindennapi életben
tanfolyamok
2009. április 8-tól szerdánként

A tanfolyam a Jóga a mindennapi életben rendszer 1-3 részét foglalja magában. Ezek egyszerű és hatékony gyakorlatok, amelyek jótékony hatását mindenki megtapasztalhatja, tekintet nélkül életkorra és egészségi állapotra. A jógát kezdők, idősek és lábadozó betegek is gyakorolhatják.

szerdánként, 17:30 - 19:30
Időtartam: 2009. április 8-tól.
Friedrichné Nagy Ilona
Tanfolyam besorolása: 1 szint

Friedrichné Nagy Ilona
20/450-31-20, yoga.szeged@glamil.hu

Boros Béla
06-20/585-08-76, bela.boros@gmail.com

A Jóga a mindennapi életben főbb céljai

A fizikai és mentálhigiénés (testi és lelki) kondíció megőrzése, növelése, a káros stresszhatások kivédése, s ezzel a munkaképesség javítása, a teljesítmény fokozása.

Az élet védelme, s ennek érdekében a vegetáriánus táplálkozás terjesztése.

A négy egészség: a fizikai, mentális, spirituális és szociális egészség elérése és megtartása.

Mindezek érdekében jógaprogramokat szervezünk Csongrád, Somogy és Tolna megye településein, melyeken a résztvevők jóga-relaxációt, testgyakorlatokat, légző gyakorlatokat, koncentrációs - meditációs gyakorlatokat sajátítanak el.

Miért "Jóga a Mindennapi Életben"?

A jóga egyszerű módszereit a mindennapok során (családi, iskolai, munkahelyi kötelezettségeink teljesítése közben) is sikerrel használhatjuk. A rendszeres gyakorlás által egészségesebb, harmonikusabb, stresszmentes élet alakítható ki, miközben tevékeny részesei maradunk szűkebb és tágabb környezetünknek, társadalmunknak. A Jóga a Mindennapi Életben Rendszer bárki által elsajátítható, függetlenül életkorától, nemzetiségétől, nemétől, társadalmi helyzetétől vagy vallásától.

Manapság életünkben egyre több olyan tényező van, mely terheli a felnőtteket és a gyermekeket (stressz, pszichoszomatikus betegségek, stb.). A jóga testi és lelki kondicionáló gyakorlataival egyedülálló módon képes segíteni az emberi szervezet természetes, öngyógyító mechanizmusait és fejleszti a problémamegoldó képességet. Az, amit betegségállapotnak nevezünk, logikus következménye az egészséges élet természetes szabályai ellen elkövetett mulasztásainknak, kihágásainknak.

Egyesületünk tevékenységével igyekszik segítséget nyújtani az egészséges, harmonikus élet kialakításához. A jógát elsajátító elérheti a rendszeres gyakorlás által a fizikai, mentális, szociális és spirituális egészséget.