B-612 Kulturális műhely 6724 Szeged, Bécsi krt. 7. Telefon:70/266-2790, 30/517-1205 e-mail: b612@b612.hu   http://www.b612.hu

 
Jóga a mindennapi életben
tanfolyam 1.szint
2010. október 4-től 17:00-19:00

A tanfolyam a Jóga a mindennapi életben rendszer 1-3 részét foglalja magában. Ezek Hatékony és egyszerű gyakorlatok, amelyek jótékony hatását mindenki megtapasztalhatja, tekintet nélkül életkorra és Egészségi állapotra. Egy jogát Kezdők, Idősek és lábadozó betegek is gyakorolhatják.

2010. október 4-től 17:00-19:00

Friedrichné Nagy Ilona
20/450-31-20, yoga.szeged @ glamil.hu

A Jóga a mindennapi életben Főbb céljai

A fizikai és mentálhigiénés (testi és lelki) kondíció megőrzése, növelése, a káros stresszhatások kivédése, s ezzel a munkaképesség javítása, a teljesítmény fokozása.

Az élet védelme, s ennek érdekében a vegetáriánus táplálkozás terjesztése.

A négy egészség: a fizikai, Mentális, spirituális és szociális egészség elérése és megtartása.

Mindezek érdekében jógaprogramokat szervezünk Csongrád, Somogy és Tolna megye településein, melyeken a résztvevők jóga-relaxációt, testgyakorlatokat, légző gyakorlatokat, koncentrációs - meditációs gyakorlatokat sajátítanak el.

Miért "Jóga a Mindennapi életben"?

A jóga egyszerű módszereit a mindennapok Soran (családi, iskolai, Munkahelyi kötelezettségeink teljesítése közben) is sikerrel használhatjuk. A Rendszeres gyakorlás ÁLTAL egészségesebb, harmonikusabb, stresszmentes élet alakítható ki, Miközben Tevékeny részesei maradunk szűkebb és tágabb környezetünknek, társadalmunknak. A Jóga a Mindennapi életben Rendszer bárki ÁLTAL elsajátítható, függetlenül életkorától, nemzetiségétől, nemétől, társadalmi helyzetétől vagy vallásától.

Manapság életünkben egyre több olyan tényező van, mely terheli a felnőtteket és a gyermekeket (stressz, pszichoszomatikus betegségek, stb.). A jóga testi és lelki Kondicionáló gyakorlataival egyedülálló módon képes segíteni Az emberi szervezet természetes, öngyógyító mechanizmusait és fejleszti a problémamegoldó képességet. Az, amit betegségállapotnak nevezünk, logikus következménye az egészséges élet természetes szabályai ellen elkövetett mulasztásainknak, kihágásainknak.

Egyesületünk tevékenységével igyekszik segítséget nyújtani az egészséges, harmonikus élet kialakításához. Egy jogát elsajátító elérheti a Rendszeres gyakorlás által a fizikai, Mentális, szociális és spirituális egészséget.