B-612 Kulturális műhely 6724 Szeged, Bécsi krt. 7. Telefon:70/266-2790, 30/517-1205 e-mail: b612@b612.hu   http://www.b612.hu

 
Tudatos Ébredés
Jobb Agyféltekés Rajzolás tanfolyam
2010. március 25-28.
"Az egyik legszebb ajándék a sorstól VELÜNK SZÜLETETT: A lehetőség, hogy képesek legyünk embertársaink, barátaink és szeretteink de legfőbbképpen a saját életünkben kreatívan részt venni! Az, hogy megteremthetjük az általunk vágyott életet!” (Leslie B. Jonathan)

Miért van az mégis, hogy sokan úgy hiszik ez nekik nem adatott meg? Miért van
az, hogy az emberek nagytöbbségénél, arra a kérdésre, hogy mennyire tartja
kreatívnak magát, az „egyáltalán nem” jobb esetben a „talán egy kicsit” a
válasz. Miért nézünk vágyakozva egy művészi alkotásra az „én erre sosem lennék
képes” pillantással? Miért van az, hogy mindenki nagyobb kreativitással szeretné
élni az életét, mégis csak kevés embernek sikerül?

Mit gondolsz?

Hogy ezt lásd elég megnézned egy gyermeket, ahogy mindennapjait éli: homokvárat épít, babázik, katonázik, fakockával bíbelődik.

Akkor a legkreatívabb amikor éppen játszik . Minden félelem nélkül ragad ceruzát, zsírkrétát, filcet (lehetőleg alkoholosat), és gyakran a felnőttek nem kis bosszúságára ott juttatja kifejezésre kreativitását, ahol csak tudja… Az élete tele van kreativitással. Másról sem szól! És erre mindannyian képesek voltunk.

Talán még többre is. Egyszerűen nem ismertük a lehetetlen fogalmát, minden olyan könnyen és egyszerűen ment. Magától értetődően. Miért? Mert KREATÍVAK voltunk.

Talán még emlékszel TE is…


Milyen most az életed? Minden tekintetben elégedett vagy? Valahol mintha valami elveszett volna útközben, és felnőtt korunkra csak halványan maradt meg emlékezetünkben, hogy mintha nagyon régen, valamikor… talán …

Talán ezért is hiszi az emberek közel 90%-a (!), hogy a jelenben semmi esélyük önmagukat és teremtő erőiket megélni, használni. Márpedig kreativitásunkra nagy szükségünk van életünk minden egyes területén: úgy a munkában, mint a magánéletben. Gondold csak el mekkora kreativitást igényel családod, párkapcsolatod fenntartása, működtetése, gyermekeid nevelése. Vagy amit mostanában a munkahelyeken szinte „követelményként” támasztanak az új munkatársakkal szemben: helyzetfelismerő készség, problémamegoldás, intuíció és még sorolhatnánk.

Ha nem vagy elég kreatív életfeladataid megoldásában, könnyen megeshet, hogy széthullik az életed. Igaz, majd összerakosgatod a széthullott darabokat. Talán egy kis szerencsével nem azonnal hullik szét ismét. De szét fog hullani. És Te újra építed majd. Aztán megint széthullik. És ez így mehet akár addig is míg időd lejár…

Egy újfajta GONDOLKODÁSMÓD... Ez az amire szükséged van. A gondolkodásmód alapja a HITRENDSZER. A hitrendszer pedig a LÁTÁSMÓD függvénye. És ez visszafele is igaz. Amit látsz azt hiszed el, és amit hiszel annak alapján gondolkozol. A látásodat kell megváltoztatnod, hogy az életed változhasson. A dolgok mögé kell látnod, hogy hited megváltozzon és másképpen tudj gondolkodni. Csak így tudsz változtatni majd az életeden. Első lépésként az kell a változáshoz, hogy tudj MÁSKÉPPEN LÁTNI: hogy érzékelni tudd azt, amit a dolgok valójában mutatni akarnak neked, Ez mindennél fontosabb!!! Újra kell értékelned Önmagadhoz és a világhoz fűződő viszonyodat! Hajlandó vagy ezt megtenni Önmagadért? Ha elszántad magad, az út már egyszerű... egyszerűbb mint gondolnád... Az első lépés, hogy megtapasztald… még mindig meg van benned az a kreativitás, amiről azt hitted rég elveszett. Még mindig van lehetőséged gyermeki kreativitásodat megélni, használni. Valójában ma már sokkal kreatívabb vagy mint gyermekként, hiszen rengeteg élettapasztalattal lettél gazdagabb. Akarod újra kreatív önmagad? Visszakaphatod… Akarod tudni, hogyan?

 

Mindössze annyi kell tenned, hogy hagyod a benned élő gyermeket és felnőttet találkozni… Mindössze annyit kell tenned, hogy hagyod e két részedet együtt játszani… Hihetetlen? Tudom, tényleg az. Mégis IGAZ. Kész vagy egy kicsit játszani, hogy kreativitásod újra éljen? Tudtad, hogy egy rendkívül kreatív művész él benned? Bármilyen meglepő is, a legegyszerűbb és legrövidebb út, hogy meggyőződhess élő kreativitásodról egy 4 napos rajzprogram, ahol amellett, hogy meg tanulsz másképpen látni, még kézzel fogható bizonyítékát is megkapod a benned végbemenő változásnak. Miért pont a rajz? Mert a rajztudás titka elsősorban a látás képességében rejlik. Sokan úgy gondolják ez kézügyesség kérdése, de ez nem igaz. Sokkal több a kézügyességgel megáldott ember, mint aki tud rajzolni. A rajz nagyon jó a LÁTÁS képességének formálására, fejlesztésére. Nekünk pedig erre van szükségünk. Arra, hogy tudjunk látásmódodon alakítani, hogy változhasson hitrendszered és gondolkodásmódod. Szükséged van arra, hogy teremtő módon gondolkodj? Hogy használhasd kreativitásodat egy minőségi élet megteremtésére? Igen? „A rendkívüli az átlag emberek útján rejtőzik…” (Paulo Coelho) Mindenkinek jár egy szebb és jobb élet lehetősége! TE SEM VAGY KIVÉTEL... Ezt biztosan állíthatom. Miért? MERT A MÓDSZER MINDENKINÉL MŰKÖDIK!!! Én sem úgy éltem le az elmúlt 15-20 évemet, hogy kicsattantam a kreativitástól. Kellett nekem is egy segítő kéz, hogy újra magamra találjak Előtte ugyanúgy megtapasztaltam az élet hullámvölgyeit, mint bárki más. Nem állítom, hogy ma már nincsenek ilyenek az életemben mégis azt kell, hogy mondjam más az életem.

Míg régen a kétségek között vergődve, depresszió, melankólia és pesszimizmus voltak társaim és csak sodródtam az árral, ma már úgy élem az életem, ahogy mindig is szerettem volna.... Nem ingathat meg semmi azon hitemben, hogy az életemet olyanná tehetem, amilyenné csak akarom, hiszen birtokomban van az eszköz, amely ezt az egész világegyetemet teremtette:

 

A KREATIVITÁS! Ha a ide kattintasz megnézheted milyen írások és művek készültek az ÉBREDÉS kurzust elvégzők kezei alatt.