B-612 Kulturális műhely 6724 Szeged, Bécsi krt. 7. Telefon:70/266-2790, 30/517-1205 e-mail: b612@b612.hu   http://www.b612.hu

 
Öngyógyító mandalafestés
tanfolyam
2012. június 15, péntek, 17-19 óra
A mandala az egyik legfőbb szakrális jelkép, amely egyúttal a meditáció és főként a buddhista vallásban a felajánlás eszköze is. A szanszkrit mandala szó jelentése: „kör” és „középpont” is egyben, mind a látható külső világot (kör), mind a tudat és a test belső világát (középpont) is szimbolizálja egyben. A mandala vizuális értelemben egy középpont köré szerkesztett geometrikus rendszer, szimbolikusan pedig a világmindenség képzetének alaprajza. A meditáció fontos segédeszköze lehet, célja, hogy az egyén összhangba kerüljön saját magával és a világegyetemmel. A mandalák minden kultúra eredeténél, minden ember gyökereiben ott vannak. Változatosak, megunhatatlanok, egyediek.

Zűrzavaros korunkban segít eligazodni a lét útvesztőiben, nem véletlenül terjedt el a nyugati világban is, ma már Európa számos országában használják, terápiás célokra és az oktatásban is. Nyugtató, kiegyensúlyozó, külső-belső harmóniát megteremteni tudó erői mind a készítés során, az elmélyült alkotói munkában, mind örömszerzés céljából, barátainknak, ismerőseinknek elajándékozva működésbe lépnek, a készítőben és a mandalát szemlélőben egyaránt.

A tanfolyam során készítünk: faliképet, üdvözlő és meghívó-kártyákat, mappákat, de díszítünk vele ablakot, tükröt, porcelántálakat, terítőt, függönyt vagy pólót egyaránt. Terápiás céllal, gondosan választjuk ki, majd idővel megtervezzük saját mandaláinkat.

Használatos technikáink: 1. egyszerű színezési technikák: színes ceruza, filctoll, pasztell-, és olajkréta, golyóstoll, grafit. 2. festési technikák: akvarell, tempera, akrilfesték, tus, olajfesték, zománclakk, üvegfesték, kerámia- és porcelánfesték, textilfesték. 3. különleges technikák: kollázs, decoupage, ragasztás, tiffany- vagy ólomüveg-hatású lehúzható üvegmatrica-festék, selyemfesték.

A tanfolyam célja: Segítsen mindenkinek megtalálni a személyiségéhez leginkább illő mandalaformát, mely képes energiarendszerét kedvezően befolyásolni, megfelelő hullámhosszra állítani és az agyféltekék közötti harmonikus összeköttetést megteremteni. Ezáltal megnyugtatja és regenerálja a szervezetünket, segít beindítani öngyógyító képességeinket, új gondolatokat ébreszt, növeli az agy felhasználható kapacitását. Terápiás céllal életünk problémáinak megoldását segítő mandalaformákat választunk és tervezünk, majd közösen kivitelezünk. Végül, de nem utolsó sorban célunk még kreatív képességeink felébresztése, látásunk, művészi formavilágunk, dekorációs és díszítő érzékeink fejlesztése.

A tanfolyam időtartalma: Találkozásaink havonta egy alkalommal, alkalmanként 3 órán keresztül tartanak.

A tanfolyam díja: Alkalmanként 1500.- Ft részvételi díj, plusz a technikától függő anyagköltség.

Kezdési időpont: Várhatóan június hónapban, de jelentkezők létszámától függően változhat!
Jelentkezz, ha érdekel és értesítünk ez első találkozás időpontjáról!

Jelentkezni lehet: A 06/70265-1807 telefonszámon és a beatrixtasi@gmail.com e-mail címen.

AKCIÓ: Amennyiben meghívsz plusz egy embert, a te tanfolyami költséged 20%-al csökken!