B-612 Kulturális műhely 6724 Szeged, Bécsi krt. 7. Telefon:70/266-2790, 30/517-1205 e-mail: b612@b612.hu   http://www.b612.hu

 
Stresszoldás és asszertivitás
tréning
2009. október

Mit jelent a stressz? Hogyan kell felismerni?Főbb területei. Miért alakul ki?Mit tehetünk ellene? Gyakorlatok: lazítási technikák, párbeszéd a tudatalattinkkal, pozitív inmagináció, hogyan védjük meg magunkat a stressztől: autogén tréning alap-gyakorlatok, vezetett érzelm-oldási meditációk.

Az asszertivitás, vagy helyes önérvényesítés, mint tanulható, fejleszthető kommunikációs módszer, megkönnyíti a konfliktushelyzetek kezelését. Gyakorlati módzsrek: pozitív önértékelés lialakítása, önmagunk ellazítása(relaxáció), A kívánt helyzet elképzelése (imagináció),Tiszta célok meghatározása, Megfelelő kommunikáció elsajátítása önmagunkkal és környezetünkkel.

Az asszertivitás nem csoda, de csodálatos hatása lehet mindennapi életünkben, kapcsolatainkban, hogy érzéseinket és indulatainkat másokat tisztelve tudjuk kifejezni. Az asszertív jogok listája:
1. Jogod van ahhoz, hogy tisztelettel bánjanak veled
2. Jogod van ahhoz, hogy kifejezd saját érzéseidet és véleményedet
3. Jogod van ahhoz, hogy meghallgassanak és komolyan vegyenek
4. Jogod van ahhoz, hogy megállapítsd, mi fontos neked, és mi nem
5. Jogod van ahhoz, hogy nemet mondj anélkül, hogy bűntudatot éreznél
6. Jogod van ahhoz, hogy kérd amire szükséged van
7. Jogod van ahhoz, hogy megkapd amiért fizettél
8. Jogod van ahhoz, hogy információt kérj bárkitől aki kompetens
9. Jogod van ahhoz, hogy hibát kövess el
10. Jogod van ahhoz, hogy ne képviseld az érdekeidet
11. Jogod van ahhoz, hogy megváltoztasd a véleményedet
12. Jogod van ahhoz, hogy megbetegedj
13. Jogod van ahhoz, hogy azt mondd: nem tudom.

A stresszoldó és asszertív tréning során rátalálsz újra boldog és kiegyensúlyozott önmagadra, segítségével jobban élvezni tudod majd az élet kínálta örömöket, a megpróbáltatásokat és tapasztalatokat pedig könnyebben fogod majd kezelni. Egyetlen feladatod lesz: felismeni lelki erődet, hűnek lenned önmagadhoz, és azt veszed észre, hogy az életedben minden megoldódik majd, ahogyan a köd is szép lassan felszárad, ha kisüt a nap az égen.

Érdeklődni és jelentkezni lehet: napközben a 70/ 265-1807-es telefonszámon. Helyszín: B-612 Kulturális Műhely Szeged, Bécsi krt. 7.