B-612 Kulturális műhely 6724 Szeged, Bécsi krt. 7. Telefon:70/266-2790, 30/517-1205 e-mail: b612@b612.hu   http://www.b612.hu

 
Tanuláskalauz
középiskolásoknak, felnőtteknek
2013. január 26-27.

A tudás megszerzése fontos feladata mindenkinek, gyereknek, felnőttnek egyaránt. Az ismeretünk alapján kapunk osztályzatot, ez a mércéje annak, hogy felvesznek-e egy iskolába továbbtanulni, de a munkahelyszerzésnél, illetve annak megtartásánál is fontos lehet.

A tanulást néhányan könnyűnek érzik, míg mások sok időt szánnak rá, eredményeik mégsem olyan jók.

De van egy jó hírem!! Megfelelő technikák és trükkök segítségével javíthatjuk memóriánkat, gyorsabban tanulhatunk, sőt így még szórakoztatóbbá is válik az egész. Ezeknek következtében kedvünk, hozzáállásunk javul, hiszen könnyebben tanulunk, több sikert érünk el.

A tanfolyam elvégzése a jó tanulóknak is hasznos, hiszen sok időt és energiát takarítanak meg a technikákkal, melyekkel a magasabb követelmények esetén is könnyen megállják a helyüket.

A tanfolyamon tanultak többségét magam is használtam diákéveim alatt, egyre több sikert értem el, három diplomám van. Azóta is folyamatosan bővítem ismereteimet ezen a téren. Így állítottam össze a legújabb és leghatékonyabb tanulási technikákból és trükkökből a tanfolyamok tematikáját. A gyerekektől a felnőttekig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kurzust.

1. Tanuláskalauz 5-9. osztályosoknak

Egy napos tréning, melyen elméleti és gyakorlati útmutatókat kapnak a résztvevők.

Főbb témák: hatékonyabb és gyorsabb olvasás, lényegkiemelés,memorizálás, elmetérkép, verstanulás, tananyag tanulása, tanulási trükkök, nyelvtanulás.

Hogyan építsük be mindezt a napi tanulás menetébe?

2. Tanuláskalauz felnőtteknek

A legújabb és leghatékonyabb trükkök és technikák gyűjteménye : középiskolásoknak, főiskolásoknak, egyetemistáknak, tanulni vágyó felnőtteknek.

Két napos tréning, melyen elméleti és gyakorlati útmutatókat kapnak a résztvevők.

Főbb témák: a tanulás folyamata, olvasási technikák, elmetérkép, tanulási trükkök, memorizálás, koncentrálás, gyorsolvasás, tervezés, nyelvtanulás, vizsgatechnika.

3. Tanuláskalauz szülőknek csomag – Alapok játékosan I. (óvodáskorú gyermekek szüleinek)

Csomag tartalma: Az iskolakezdéshez szükséges készségek, ismeretek leírása, konkrét ötletek ezek otthoni gyakorlására, fejlesztésére, több kész, színes, papíralapú játék: kártyák, memória…, játékleírások.

4. Tanuláskalauz szülőknek csomag – Alapok játékosan II. (kisiskolás gyermekek szüleinek)

Csomag tartalma: Az 1-4 osztályban tanult, a későbbi tanulás alapjaként szolgáló fontos ismeretek könnyebb elsajátításának leírása, konkrét ötletek ezek otthoni gyakorlására,fejlesztésére. Több kész, színes, papíralapú játék: kártyák, memória…, játékleírások.

Témák: számfogalom, olvasás, szorzótábla, mértékváltás, helyesírás, római számok, verstanulás, tananyag könnyebb elsajátítása

Helyszín: B612 Kulturális Műhely Bécsi körút 7.

Oktató: Harnóczi Erzsébet

Jelentkezés, információ:
06/30-6192294
www.lehetszjobb.hu